Welpen

Wat zijn de welpen?

De welpen zijn onze jongste leden: meiden en jongens van 7-11 jaar. Zij hebben wekelijks op zaterdag van 14:00-16:30 uur opkomst. Die opkomsten zijn meestal bij ons clubhuis ‘het Wachtschip’, maar in de zomer ook vaak op en rond het Paterswoldsemeer. De welpen zijn ingedeeld in ‘nesten’ van 4-6 leden: een gids, een helper en 2-4 Welpen. De jongens en meiden leren al snel voor hun eigen materiaal te zorgen en in groepen samen te werken.

Wat doen de welpen?

Op ons eigen terrein bij het water hebben we wekelijks toffe opkomsten. Zo doen we grote en kleine spellen (zoals levend stratego, vossenjacht en het ‘vieze-voeten-spel’), bouwen hutten, stoken we een fikkie en bakken broodjes boven dat vuur, doen speurtochten, knutselen en ga zo maar door. Door regen laten we ons niet tegenhouden. In de zomer gaan we vaak het Paterswoldsemeer op met onze eigen grote zeilboot de GS (en met een beetje geluk hangt er ook een surfplank achter de GS) en doen we spelletjes op en in het water. Niet alleen superleuk, maar zo draagt de zaterdagmiddag ook bij aan de ontwikkeling van allerlei vaardigheden zoals samenwerken, voor jezelf opkomen en creativiteit.

Kampen

De welpen gaan ook op kamp, wel vier keer per jaar! De kampen zijn niet verplicht, want zeker voor de jongste welpen is dit soms nog best wel een beetje spannend, maar in de praktijk went het vaak heel snel.

De kampen zijn: weekendkamp (1 nachtje in februari/maart in ons eigen clubhuis), Noordelijk Pinksterkamp (NPK, 3 nachtjes met Pinksteren in de Marnewaard), zomerkamp (in de zomervakantie, 4 nachtjes in Groningen/Friesland bij het water) en herfstkamp (een weekend Schier met de verkenners en loodsen in de herfstvakantie). Op NPK en zomerkamp kamperen we altijd in tenten.