Contact

Wil je een keer komen kijken of wil je lid worden van onze vereniging? Kijk dan op de pagina ‘Komen kijken?’.

Heb je vragen over de contributie of andere financiële aspecten van onze vereniging? Stuur dan een mail naar penningmeester@bestevaer.org.

Bestevaer heeft twee gebouwen. Ons Wachtschip, het hoofdgebouw, is gelegen op het scoutingeiland Loksland langs de Hoornsedijk en het Noord-Willemskanaal. Vanaf Groningen is dit de laatste afslag links op de Hoornsedijk. Per fiets is het Wachschip prima bereikbaar vanuit de stad, het is een dikke 20 minuten fietsen. Het adres voor het Wachtschip is Rollematen 4, 9752 XT Haren. Je vind ons hier op Google Maps.

Bestevaer beschikt verder over een haventje aan het Paterswoldsemeer, gelegen tussen het sluisje en de molen De Helper. Het haventje heeft een loods met materiaal en uiteraard ligt hier in de zomer onze vloot. De eerste afslag rechts (vanaf Groningen) na de sluis leidt naar ons haventje. De ‘K, zoals onze haven heet, is op de fiets in minder dan 20 minuten te bereiken. Ook onze haven vind je op Google Maps. Het adres is Molenpad 9, 9752 XJ Haren.

Hieronder kun je de contactgegevens van ons bestuur en onze leidingteams vinden:

Leidingteams van de speltakken

Welpen: welpen@bestevaer.org

Verkenners: verkenners@bestevaer.org

Loodsen: loodsen@bestevaer.org

Groepsbestuur

Secretaris: secretaris@bestevaer.org

Penningmeester: penningmeester@bestevaer.org

Groepsbegeleider: groepsbegeleider@bestevaer.org

Voorzitter: voorzitter@bestevaer.org

Stichtingsbestuur

Voorzitter: stichting@bestevaer.org

Aannamebeleid

Mensen die interesse hebben om leidinglid te worden of een andere vrijwilligersrol te vervullen bij onze groep, zijn altijd welkom voor een kennismaking. 

In het geval van een rol als leiding bij de welpen of verkenners loop je eerst een paar keer mee en heb je vervolgens een gesprek met de groepsbegeleider. Bij een andere vrijwilligersrol, bijvoorbeeld binnen het bestuur, vindt er een gesprek plaats met de voorzitter de groep of vereniging. Hierbij worden, indien relevant, referenties opgevraagd. 

Een vrijwilliger heeft altijd een proefperiode van minimaal drie maanden, waarbij wederzijds wordt bekeken of de rol als vrijwilliger bevalt. Gedurende deze periode wordt voor de vrijwilliger een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aangevraagd. Als de VOG wordt toegekend en (in geval van een bestuurslid) de groepsraad instemt, word je ingeschreven bij onze groep en daarmee ook bij Scouting Nederland.

Gedragscode

Wij verwachten van al onze leden dat zij zich houden aan de gedragscode van Scouting Nederland.