Bestuur

Groeps- en stichtingsbestuur

Bestevaer Zeeverkenners kent een groeps- en stichtingsbestuur. Het stichtingsbestuur houdt zich bezig met het waarborgen van de levensvatbaarheid van de vereniging op lange termijn: zij beheren het materiaal, de gebouwen en de fondsen.

Het groepsbestuur houdt zich bezig met het dagelijks bestuur van de vereniging. Het bestaat uit 6 oud leden van zowel de jongensgroep Bestevaer, als de meisjesgroep Impeesa, die in 2020 gefuseerd zijn.

Rollen

De voorzitter, penningmeester en secretaris zorgen voor de standaard taken die bij het runnen van een verenging komen kijken: ledenadministratie, contributie en vergaderen. Als waterscoutinggroep hebben we vrij veel materialen en onderhoud, daarom hebben we in het bestuur ook een materiaalmeester. Daarnaast hebben we twee groepsbegeleiders, voor het ondersteunen van de leidingsteams en het zorgdragen voor de cultuur en omgangsvormen in de groep. De bestuursleden stellen zich hier onder voor.

Reinoudt Sieperda

Voorzitter

Ik ben Reinoudt en inmiddels bijna 31 jaar lid van de Bestevaer. Na enkele jaren de rol van penningmeester vervuld te hebben, ben ik dit jaar begonnen in de rol van voorzitter. Dit bevalt mij goed.

Samen met een heel leuk nieuw bestuur zet ik mij in voor de ontwikkeling van leiding en voor een prettige plek waar zeilen en het scoutingspel op de voorgrond staan. Naast mijn voorzittersrol werk ik als deskundige infectiepreventie in het UMCG. Thuis heb ik ook nog drie hele leuke jonge kinderen rondlopen.

Didi de Jong

Secretaris

Ik ben Didi, sinds mijn 11e lid van scouting Impeesa. Na acht jaar in de Randstad was het tijd om terug te gaan naar Groningen en weer actief te worden bij mijn oude groep.

Ik zie scouting als een fantastische omgeving voor kinderen om zich spelenderwijs te ontwikkelen tot verantwoordelijke volwassen en draag daar graag aan bij. Naast mijn rol als secretaris werk ik bij PostNL als software engineer en ben ik actief bij het Humanistisch Verbond.

Bas Peeters

Penningmeester

Mijn naam is Bas Peeters en ik ben 38 jaar oud. Al sinds 1990 ben ik lid van Bestevaer en ik heb sindsdien mijn hart verloren aan alles wat met water te maken heeft. Zeilen en kitesurfen zijn mijn grootste passies en ik breng dan ook graag mijn tijd op het water door.

Dit jaar heb ik een nieuwe uitdaging aangenomen binnen onze vereniging: ik mag de rol van penningmeester op me nemen. Ik kijk er enorm naar uit om op deze manier mijn steentje bij te dragen aan Bestevaer en samen met jullie te werken aan een mooie toekomst voor onze club.

Joan van den Akker

Groeps/praktijkbegeleider

Ik ben Joan, Bestevaerlid sinds 1997. Na een tijd inactief te zijn geweest in verband met o.a. studie, werk, gezin, oftewel ‘het leven’, vind ik het leuk om mij nu vanuit het bestuur weer actief in te zetten voor de club. Ik heb twee (bijna drie) kinderen, nog iets te jong om lid te worden. In het dagelijks leven hou ik mij als scheepsbouwkundige bezig met het verduurzamen van de scheepvaart.

Nienke de Jong

Groeps/praktijkbegeleider

Ik ben Nienke, ooit begonnen als meermin bij Scouting Impeesa. Ik ben jaren leiding en loodsenbestuur geweest. Als groepsbegeleider leg ik de focus op verantwoordelijkheid en gezelligheid. Naast mijn rol bij Bestevaer zit ik in de kampstaf van het NoWaKa. Ik werk bij het UMCG, waar ik een opleiding volg tot technisch oogheelkundig assistent.

Lummigje Bottema

Groeps/praktijkbegeleider

Ik ben Lummigje, in mijn studententijd lid geworden van Impeesa. Hier was ik leiding van de zeemeeuwen. Na de fusie ben ik nog enkele jaren schipper geweest van de verkenners. Na mijn studie vond ik het tijd om het stokje over te dragen.

Nu heb ik de rol groeps/praktijkbegeleider binnen het bestuur, samen met Nienke. Wij zetten ons in op de professionalisering van de leiding en de cultuur van de groep. Naast deze rol in het bestuur werk ik als projectcontroller voor een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Economische Zaken en klimaat.