Loodsen logoDe Loodsen zijn de volwassen groep binnen Bestevaer. Zij dragen zorg voor hun eigen programma. Met hun tot zeilschip omgebouwde reddingssloep “De Zeven Provinciën” worden diverse tochten ondernomen naar Friesland, het IJsselmeer en de Waddenzee. Maar vooral zijn de loodsen in de Zomer te vinden op het Paterswoldsemeer. In het weekend komen ze dikwijls samen om te zeilen maar ook om samen andere activiteiten te ondernemen of gewoon om een biertje te drinken. Veel activiteiten ondernemen ze samen met de Cupido van onze zustervereniging de Impeesa. Dit is een all-ladys zeeverkenners vereniging uit Groningen.

Loodsen in de grote sloepStudenten

De meeste loodsen hebben een leeftijd tussen de 18 en 26 jaar. Veel van hen volgen een studie aan het MBO, HBO of de universiteit. De loodsen van Bestevaer zijn dan ook ideaal om je bij aan te sluiten als je in Groningen komt studeren. Bij bestevaer leer je in no-time mensen kennen.

Functies
Een aantal van de Loodsen is leiding van de Welpen en Zeeverkenners. Anderen hebben andere functie binnen Bestevaer zoals pennigmeester of materiaalmeester. Bij bestevaer kan je dus ook op organisatorisch en leidinggevend gebied aan je skills werken. Som kun je studiepunten krijgen voor de activiteiten die je ontplooid bij Bestevaer. Lijkt je leiding worden wat, kijk ook eens op onze leiding gezocht pagina.