Over ons

De Bestevaer Zeeverkenners is een waterscouting vereniging aan het Paterswoldse meer in Groningen voor jongens en meisjes vanaf 7 jaar. Als zeeverkenners richten wij ons op het water en landspel waarbij we actief zeilen, spellen spelen op ons terrein in het bos, en gezamenlijk onze boten onderhouden. We gaan meerdere keren per jaar op kamp in Nederland (met of zonder onze boten) en bestaan uit drie speltakken. De jongens en meiden van 7 t/m 12 jaar zitten bij de “Welpen”. De jongens en meiden van 12 t/m 17 jaar zitten bij de “Verkenners”. Al onze 17+ leden horen bij de “Loodsen”.

Sinds 1927 bestaan de Bestevaer Zeeverkenners en bieden wij een waterscouting vereniging aan onze leden waarbij we ons richten op de kernwaarden; samenwerken, buiten zijn, creativiteit en zelfstandigheid. Hierbij richten wij specifieke aandacht op zeilen en nautische technieken.

Als vereniging zorgen wij er gezamenlijk voor om onze activiteiten mogelijk te maken. Wij werken dan ook alleen met vrijwilligers welke tevens lid zijn. Door met zijn allen ontzettend gave opkomsten te organiseren, ons materiaal te onderhouden en kampen te faciliteren, zorgen we dat Bestevaer altijd voor iedereen toegankelijk is en een enorm waardevolle ervaring biedt voor al haar leden van alle leeftijden.

Sinds 2020 is de Bestevaer Zeeverkenners een gecombineerde zeeverkennersvereniging voor jongens en meiden. Deze is ontstaan uit de jongens Zeeverkennersvereniging Bestevaer (bestaat sinds 1946) en de meiden Waterscouting vereniging Impeesa (bestaat sinds 1927).