De welpen
Welpen spelen buiten

Onze jongste leden (7-11 jaar) houden hun wekelijkse bijeenkomsten in en rond ons clubgebouw het Wachtschip. Ze zijn ingedeeld in ‘nesten’ van 4-6 leden: een Gids, een Helper en 2-4 Welpen. De jongens leren al snel voor hun eigen materiaal te zorgen en in groepen samen te werken. De welpen worden ook wel horde genoemd

De bosrijke omgeving met water en een kampvuurkuil binnen handbereik maakt tal van activiteiten mogelijk. Broodjes bakken boven een houtvuur, een speurtocht, knutselen, sport- en spelactiviteiten, en vele andere activiteiten komen aan bod. Daarnaast wordt tijdens de opkomst regelmatig gezeild. Niet alleen super leuk, maar zo draagt je zaterdag ook bij aan de ontwikkeling van allerlei vaardigheden zoals samenwerken, voor jezelf opkomen en creativiteit.

Overige informatie
De Welpen nemen jaarlijks deel aan het Noordelijk Pinksterkamp (NPK) voor alle scoutinggroepen uit Noord-Nederland. Daarnaast hebben zij in de zomer- en herfstvakantie hun eigen kampen. De opkomsten zijn elke zaterdag van 14:00 tot 16:30 uur. De laatste kamp brief vind je hier. Uiteraard ben je van harte welkom om een keer te komen kijken.